Interview Bettine Meijer (artikel voor vliegend personeel)

Nieuws 23 September 2013

Voordelen van Bikram Yoga voor vliegend personeel. Interview met Bettine Meijer, Bikram Yoga Studio eigenaar Haarlem.

Bettine vertelt haar verhaal: Ze kon goed leren en vond dat ook leuk. Ze heeft rechten gestudeerd en werkte hard als advocaat. Werktijden van 80 uur per week waren eerder normaal dan uitzondering. Steeds vaker zat ze met koorts op haar werk: “ziek melden deed ik niet, want ja, het werk moest af….!” Om weg te komen bij het advocatenkantoor en daarmee de werkdruk, solliciteerde ze als rechter en werd aangenomen. Ze begon in Den Haag waar ze wederom snel lange werkweken maakte. Na 1,5 jaar lag ze ziek en huilend in bed. Haar lijf had ditmaal stevig aan de bel getrokken. Ze meldde zich ziek omdat het echt niet anders kon.

Bettine herinnerde zich een artikel in de krant over een Bikram Yoga school in Amsterdam. Vanuit Den Haag ging ze iedere dag daar naar toe om een les te volgen. Heerlijk vond ze dat: “iemand vertelt je 90 minuten lang wat je moet doen, je hoeft alleen maar de instructies op te volgen. Het werd steeds leger in mijn hoofd. Ik durfde steeds beter mijn gevoel te volgen”.

De eigenaresse in Amsterdam vroeg haar deel te nemen aan de Nederlandse kampioenschappen en zette haar ook aan het denken over de mogelijkheid om ooit zelf Bikram yogales te gaan geven. Dat was volgens Bettine geen serieuze optie, ze had tenslotte rechten gestudeerd! De persoonlijke coach die ze destijds had, gaf haar het advies om vooral te doen wat ze leuk vond. Bettine was die tijd vooral bezig met “de buitenkant”. Ze deed onder andere mee aan castings voor een televisie serie. Ze werd gecast en toen de casting director belde met het goede nieuws hoorde zichzelf aan de telefoon zeggen: “Nee ik doe het niet, want ik ga naar een yoga opleiding in de VS”. Out of the blue, zo leek het…

Lees verder