We zijn jarig. Vier het met ons: Posture Clinic en meer

Nieuws 29 November 2014

Zaterdag 13 december:

Posture clinic & 60-minuten-les met Bettine Meijer

Posture clinic

 • 14:30 - 16:30 uur
 • De blokkades voorbij…
 • Ticket € 40,- p.p.
 • (max. 45 plaatsen beschikbaar)

60-minuten-les

 • Bikram Yoga in the Dark
 • 17:00-18:00 uur
 • Ticket € 15,- p.p.
 • (max. 30 plaatsen beschikbaar)
 • lekkere verse sapjes!

Speciale prijs

 • Voor beide
 • Ticket € 50,- p.p.

Thema: De blokkades voorbij…

Ken je vijanden alsof het je beste vrienden zijn…en wie weet worden ze dat dan nog ook. Wanneer je aandacht begint te geven aan de delen van je lichaam die stijf, geblokkeerd of onbereikbaar voelen opent dit letterlijk (en figuurlijk) een schat aan mogelijkheden. Het geeft ook direct ongekend veel energie omdat je niet langer weerstand hoeft te bieden. Een veelvoorkomende reactie wanneer delen van ons lichaam wat stijf, geblokkeerd of oncomfortabel aanvoelen is om vooral even “door te zetten” of “vol te houden” (met het risico op blessures) of juist die delen compleet te negeren (waardoor niets verandert). Geen van deze reacties is erg effectief als het je bedoeling is om gezonder en lekkerder in je vel te komen. Blokkades of geblesseerde lichaamsdelen hebben enorm veel te vertellen en kunnen ons helpen om bewuster te worden van ons lichaam. Een van mijn leraren zei altijd: “Vecht niet tegen je blokkades, daarmee houd je ze alleen maar in stand.”

Hoe kom je voorbij de blokkades?

Bikram yoga is brilliant in het opsporen van je minder sterke punten en de blokkades in je lichaam. Dit kan erg confronterend zijn als je je niet direct bewust was van deze punten. Vooruitgang in je yogabeoefening heeft niets te maken met door de blokkades heen duwen of met ongemak of pijn negeren. En ook niet met het uit de weg gaan van de confrontatie met deze punten in je lichaam. In deze posture clinic oefen je technieken om je bewust te worden van waar het “vast” zit in je lichaam en hoe je daar op een veilige manier doorheen kunt werken in je yogabeoefening. Nieuwsgierig wat je zult tegenkomen?

Wat maakt een posture clinic anders dan mijn reguliere Bikram yoga les?

Een posture clinic is meer een workshop dan een aaneengesloten serie houdingen. In de posture clinic behandelen we een aantal houdingen uit de Bikram serie en technieken die steeds terugkomen in de Bikram serie. Daarnaast helpen we je met individuele aanpassingen in de houdingen en beantwoorden we jouw vragen. Tijdens de posture clinic is de yogaruimte wel verwarmd, maar niet tot de gebruikelijke 38/40 graden.

Wat is de 60-minuten-les “Bikram yoga in the Dark”?

Deze les is een speciale “anniversary-day-only” 60-minuten-les. Voor deze les gaat de verlichting (grotendeels) uit. Het wordt niet pikkedonker, maar zeker een stuk donkerder dan normaal. Het idee is dat je dan nog meer afhankelijk bent van de stem in de ruimte (de leraar) om je door de les te leiden en van het aanvoelen van je lichaam in de houdingen. Elke houding wordt in deze les slechts één keer beoefend (in plaats van twee keer) en iets langer aangehouden. Dus je hebt maar één kans!

Zijn de posture clinic en de 60-minuten- les toegankelijk voor beginners?

Ja. De posture clinic is bedoeld voor wie meer rust en gemak wil ervaren in zijn/haar yogabeoefening en voor wie zijn/haar techniek wil verbeteren. De 60-minuten-les is voor iedereen die wil ervaren hoe de houdingen “voelen” wanneer je de spiegels niet of nauwelijks kunt gebruiken. Het maakt niet uit of je net met de yoga bent begonnen of al meer ervaring hebt.

Moet ik mij voor beide clinics inschrijven?

Je kunt je inschrijven voor de posture clinic of voor de 60-minuten-les of voor beide. Zowel de clinic als de les kunnen op zichzelf gevolgd worden. Ze sluiten goed op elkaar aan in de zin dat je de technieken die je in de clinic leert direct zult kunnen toepassen in de 60-minuten-les.