Bikram Yoga

Bikram Yoga (een vorm van hatha yoga) is een serie van 26 klassieke yogahoudingen (asana’s) en twee ademhalingsoefeningen. Een les duurt 90 minuten.

Je kunt Bikram yoga dagelijks beoefenen. Hoe vaker je de yoga beoefent, hoe interessanter het wordt. Je leert steeds meer over je lichaam en over wat er zich in je hoofd afspeelt.

In die 90 minuten train je je hele lichaam, je bloedcirculatie versnelt en vers, zuurstofrijk bloed wordt naar alle delen van je lichaam gestuurd. De houdingen worden altijd in precies dezelfde volgorde en op dezelfde manier beoefend, in een verwarmde ruimte (38-40º Celsius). Iedere houding is een voorbereiding op de volgende.

Omdat elke les dezelfde opbouw heeft, zie je heel snel je eigen vooruitgang. Je lichaam is elke dag anders (zowel fysiek als mentaal) en dat werkt direct door in je yogabeoefening. De warmte helpt bij het verkrijgen van flexibiliteit, vermindert het risico op blessures en helpt het lichaam te reinigen.

Bikram yoga is fysiek gezien de perfecte combinatie van kracht, flexibiliteit, evenwicht en uithoudingsvermogen. Naast de fysieke voordelen, brengt Bikram yoga ook rust in je hoofd. Het geeft je meer zelfvertrouwen, zelfbeheersing, vastberadenheid, geduld en je ontwikkelt een beter concentratievermogen.

In het begin van je yogabeoefening is het reguleren van je ademhaling vaak de grootste uitdaging. Het vergt enige oefening om te leren ademhalen in de warme ruimte. Als je eenmaal de rust in je ademhaling hebt gevonden, volgt vanzelf verdieping in de houdingen en kun je de yoga intensiever beoefenen.

Wat heb je te verliezen? Overtollige kilo’s, giftige stoffen, beperkingen, en uitvluchten. Wat heb je te winnen? Flexibiliteit, kracht, balans en vitaliteit. Verbeter je gezondheid, verbeter je leven.

Er is maar een manier om erachter te komen wat Bikram yoga voor jou kan betekenen. Kom vandaag nog je eerste les volgen!