Leraren

Alle leraren die lesgeven bij Bikram Yoga Haarlem zijn gecertificeerde yogaleraren in de Bikram yogastijl. Dit betekent dat zij minimaal de 500+ uur lerarenopleiding hebben afgerond om les te mogen geven in de yogastijl die bekend staat onder de naam Bikram yoga. Deze lerarenopleiding is zowel lichamelijk als mentaal uitdagend en intensief. Om aan deze opleiding te kunnen deelnemen is een persoonlijke aanbeveling vereist van een Bikram yogaschool-eigenaar.

Bij onze yogaschool doen wij deze aanbeveling alleen voor iemand die minstens 1,5 tot 2 jaar Bikram yoga beoefent, gemiddeld 5-6 lessen per week volgt en een goed begrip heeft van de yogahoudingen vanuit zijn/haar eigen beoefening.

Van onze leraren verwachten wij bovendien dat zij zich willen blijven ontwikkelen als yogi en als leraar. De duidelijke en gedetailleerde instructies die bij ons in de lessen worden gegeven, is het resultaat van de constante intensieve begeleiding van al onze leraren. Dit zorgt voor betrokken en vakkundige leraren in alle lessen.

Alle leraren bezoeken regelmatig seminars/masterclasses die wereldwijd worden georganiseerd, zodat onze kennis van de yoga blijft groeien. Ook in Haarlem organiseren wij regelmatig seminars/masterclasses gegeven door ervaren Bikram Yoga leraren van over de hele wereld.

Ons doel is om leerlingen de best mogelijke yoga ervaring te geven met zorgzame, uitstekend opgeleide en goed geïnformeerde leraren.